Project Manager

Project Manager

Apply
Location Hengelo OV
Salary Afhankelijk van ervaring
Working Hours 36-40

Wil jij projecten in een High Tech omgeving managen? Ben jij iemand die altijd grip heeft op de scope, het budget en de tijdslijn? Heb jij een technische achtergrond en ben je op zoek naar een uitdagende en gevarieerde baan?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als Project Manager

Als Project Manager ga je aan de slag met projecten voor onze klanten. Het gaat om uitdagende electronics designprojecten voor verschillende opdrachtgevers. Als Project Manager coördineer je alle stappen in een project; van idee tot realisatie. Dit start bij het vertalen van innovatieve klant ideeën en wensen naar een realiseerbaar project. Gedurende de projectuitvoering betekent dit dat je grip hebt op de scope, het budget en de tijdslijnen, en dat je hier helder over communiceert met een multidisciplinair team van engineers en met de klant.

Enthousiasme, leiderschap en een helikopter view zijn eigenschappen die jij van nature bezit. Om daarnaast goed mee te denken met de klant en te kunnen communiceren met onze engineers, verwachten wij dat jij een affiniteit met de techniek hebt.

Het is in deze functie ook belangrijk dat je controle hebt op het overall functioneren van het team en kan bijsturen waar nodig. Deze teams bestaan onder andere uit elektronica hardware, embedded software, mechanica en productie.

Je taken bestaan onder meer uit:

 • Het vertalen van de klantvraag naar een afgekaderd project.
 • Samen met de Sales Managers een projectbudget genereren en het afdekken van financiële risico’s.
 • Zicht hebben op de technische risico’s binnen de projecten.
 • Het organiseren van de project kickoff.
 • Het beheren van projecten. Denk hierbij aan: het opstellen en bewaken van een projectplanning, het bewaken en mitigeren van risico’s, het bewaken van de scope, budget en change requests, klantcontact, et cetera.
 • Het afronden van projecten. Denk hierbij aan: zorgdragen voor een correcte oplevering van deliverables en facturatie, evenals een rapportage van lessons learned.
 • Het vormen van projectteams in afstemming met de Team Leads.
 • Het aansturen van multidisciplinaire High Tech teams (2 -20 personen)
 • Het managementteam informeren over de status van projecten.
 • Anticiperen op zaken die de projectvoortgang kunnen beïnvloeden en indien nodig tijdig bijsturen.
 • Actief bijdragen aan de groei van Sintecs door junior teamleden te coachen, nieuwe manieren van werken op te zetten en kwaliteitsprocessen te waarborgen.

Kortom een functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, wat het werk uitdagend maakt.

Wat wij vragen:

 • Een afgeronde technische HBO of WO-opleiding.
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie en in een omgeving waar elektronicaproducten ontwikkeld worden.
 • Je bent nauwkeurig en hebt een proactieve houding.
 • Je bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je beschikt over projectmanagement-skills en analytische vaardigheden.
 • Je communiceert bewust en stuurt verwachtingen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Over Sintecs

Sintecs staat voor Signal Integrity Consultancy Services. Deze expertise is onze drive voor engineeringsprojecten. Sintecs is een innovatieve en dynamische organisatie, bestaande uit een team van consultants en engineers, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van complexe elektronisch designs.
Al 22 jaar groeit ons team van enthousiaste medewerkers in de unieke niche-industrie van high-speed elektronica in Signal en Power Integrity, maar ook onze andere teams als ECAD library services, PCB Layout en Hardware en Software Engineering.
Altijd opererend op de grenzen van wat technisch haalbaar is noemen wij “Designing on the edge”. Hierdoor bieden we toonaangevende time-to-market voor hoogwaardige, hightech producten.
Sintecs is trots op zijn producten en diensten, zoals de TrustBox, die op de CES 2019 in Las Vegas werd bekroond met de Best of Innovation Award.
Onze huidige kantoren zijn gevestigd in Nederland (Hengelo) en Vilnius (Litouwen) en we verwachten in de toekomst verder te groeien. Op dit moment heeft Sintecs ruim 85 getalenteerde medewerkers in dienst.

Wat bieden wij:

Werken bij Sintecs betekent een leuke werkomgeving en enthousiaste collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding