Project Manager

Project Manager

Apply
Location Hengelo OV
Salary Afhankelijk van ervaring
Working Hours 36-40

Wil jij projecten in een High Tech omgeving managen? Ben jij iemand die altijd grip heeft op de scope, het budget en de tijdslijn? Ben je op zoek naar een uitdagende en gevarieerde baan en heb jij affiniteit met techniek?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als Project Manager

Als Project Manager bij Sintecs ga je aan de slag met projecten voor onze klanten. Het gaat om uitdagende electronics designprojecten voor verschillende opdrachtgevers. Als Project Manager coördineer je alle stappen in een project. Dit start bij het vertalen van innovatieve klant ideeën en wensen naar een realiseerbaar project. Gedurende de projectuitvoering betekent dit dat je grip hebt op de scope, het budget en de tijdslijnen, en dat je hier helder over communiceert met een multidisciplinair team van engineers en met de klant.

Enthousiasme, leiderschap en een helikopter view zijn eigenschappen die jij van nature bezit. Om daarnaast goed mee te denken met de klant en te kunnen communiceren met onze engineers, verwachten wij dat jij affiniteit met de techniek hebt.

Het is in deze functie ook belangrijk dat je controle hebt op het overall functioneren van het team en kan bijsturen waar nodig. Deze teams bestaan onder andere uit hardware, embedded software, mechanica en productie.

Je taken bestaan onder meer uit:

 • Het vertalen van de klantvraag naar een afgekaderd project.
 • Samen met de Sales Managers een projectbudget genereren en het afdekken van financiële risico’s.
 • Zicht hebben op de technische risico’s binnen de projecten.
 • Het organiseren van de project kickoff.
 • Het beheren van projecten. Denk hierbij aan: het opstellen en bewaken van een projectplanning, het bewaken en mitigeren van risico’s, het bewaken van de scope, budget en change requests, klantcontact, et cetera.
 • Het afronden van projecten. Denk hierbij aan: zorgdragen voor een correcte oplevering van deliverables en facturatie, evenals een rapportage van lessons learned.
 • Het vormen van projectteams in afstemming met de Team Leads.
 • Het aansturen van multidisciplinaire High Tech teams (2-10 personen)
 • Het Directieteam informeren over de status van projecten.
 • Anticiperen op zaken die de projectvoortgang kunnen beïnvloeden en indien nodig tijdig bijsturen.
 • Actief bijdragen aan de groei van Sintecs door junior teamleden te coachen, nieuwe manieren van werken op te zetten en kwaliteitsprocessen te waarborgen.

Kortom een functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, wat het werk uitdagend maakt.

Wat wij vragen:

 • Een afgeronde technische HBO of WO-opleiding.
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie en in een omgeving waar elektronicaproducten ontwikkeld worden.
 • Je bent nauwkeurig en hebt een proactieve houding.
 • Je bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je communiceert bewust, stuurt verwachtingen en kan goed samenwerken op alle niveaus.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Over Sintecs

Sintecs, afgekort Signal Integrity Consultancy Services, is opgericht in het jaar 2000 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een prominente speler in de electronics design wereld. Met meer dan 80 professionals in dienst, waarvan zo’n 60 mensen in Nederland en 20 in Litouwen, opereert Sintecs vanuit het hoofdkantoor in Hengelo (Overijssel).

Sintecs is gespecialiseerd in high-end electronic design en staat bekend om zijn vermogen om snelle time-to-market oplossingen te bieden. Dit vermogen is opgebouwd door een team van uitstekende engineers die beschikken over diepgaande technische expertise in verschillende domeinen. Het dienstenportfolio van Sintecs omvat een breed spectrum aan diensten, waaronder signal and power integrity analyses, PCB design, embedded software ontwikkeling, hardware design en end-to-end product design.

De klanten van Sintecs zijn actief in diverse industrieën, waaronder industriële automatisering, telecommunicatie, automotive, medische apparatuur en overheidssectoren. Wat Sintecs onderscheidt in het competitieve landschap is het continue streven naar hoogstaande technische kwaliteit en innovatie. Door gebruik te maken van state-of-the-art tools en methodes, levert Sintecs oplossingen die niet alleen voldoen aan de industriestandaarden, maar deze vaak zelfs overtreffen.

Wat bieden wij:

Werken bij Sintecs betekent een leuke werkomgeving en enthousiaste collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding