PCB Ontwerper / PCB Layout Engineer

PCB Ontwerper / PCB Layout Engineer

Apply
Location Hengelo OV
Salary
Working Hours 36 - 40

Heb jij een passie voor uitdagende high-end, high-speed PCB ontwerpen? Heb jij ervaring als PCB Layout Engineer en wil jij bij een internationale organisatie werken?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als PCB Ontwerper / PCB Layout Engineer

Als PCB Layout Engineer bij Sintecs ben je onderdeel van een team dat bestaat uit 13 enthousiaste engineers. Samen met je naaste collega’s werk je aan high-end en high-speed PCB ontwerpen.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten, detailleren en onderhouden van layouts voor onze opdrachtgevers in een aantal verschillende tools zoals Siemens (voorheen Mentor Expedition), PadsPro, Orcad, Cadence en Altium. Samen met de Project Manager en Hardware Engineers maak je de verstaalslag van ontwerp/design naar PCB layout ontwerpen, die aan de verwachtingen voldoen.

De projecten waaraan je zult werken zijn afwisselend. De rode draad in het merendeel van jouw PCB-ontwerpen is dat het uitdagende high-end, high-speed projecten zijn. Het betreft complexe, impedance controlled, designs met gebruik van (meerdere) micro via lagen en buried vias variërend van 4 tot 18 lagen. In deze functie werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen, zoals Hardware Engineers en Signal en Power Integrity Engineers om tot een robuust ontwerp te komen. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken, maar ook zelfstandig bent. Op het eind krijgt je ontwerp nog DFM/DFA check en eventuele bevindingen daaruit verwerk je voordat je ontwerp naar de PCB manufacturer gaat. Hoogstaande kwaliteit leveren is voor Sintecs van groot belang.

Voor deze functie is het mogelijk om nagenoeg geheel remote te werken, maar uiteraard ben je ook welkom op ons kantoor in Hengelo (OV).
Het is ook een mogelijkheid, om naast de hoofd layout taak, ook bij te dragen aan andere vakgebieden. Denk hierbij aan een gecombineerde functie als PCB Layout Engineer met overige taken op het gebied van Hardware ontwikkeling, of Signal Integrity en Power Integrity analyses.

Wat wij vragen:

• Een afgeronde mbo, hbo-opleiding in de richting elektrotechniek.
• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in PCB layout.
• Je werkt procesmatig, gestructureerd en nauwkeurig.
• Je werkt zelfstandig, maar je kunt ook goed samenwerken.
• Werkervaring als Hardware Engineer is een pre.
• Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift, Nederlands is een pre.

Over Sintecs

Sintecs staat voor Signal Integrity Consultancy Services. Deze expertise is onze drive voor engineeringsprojecten. Sintecs is een innovatieve en dynamische organisatie, bestaande uit een team van consultants en engineers, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van complexe elektronische designs.

Al 22 jaar groeit ons team van enthousiaste medewerkers in de unieke niche-industrie van high-speed elektronica in Signal en Power Integrity, maar ook onze andere teams als ECAD library services, PCB Layout en Hardware en Software Engineering.Altijd opererend op de grenzen van wat technisch haalbaar is noemen wij “Designing on the edge”. Hierdoor bieden we toonaangevende time-to-market voor hoogwaardige, hightech producten. Sintecs is trots op zijn producten en diensten, zoals de TrustBox, die op de CES 2019 in Las Vegas werd bekroond met de Best of Innovation Award.

Onze huidige kantoren zijn gevestigd in Nederland (Hengelo) en Vilnius (Litouwen) en we verwachten in de toekomst verder te groeien. Op dit moment heeft Sintecs ruim 65 getalenteerde medewerkers in dienst.

Wat bieden wij:

Werken bij Sintecs betekent een leuke werkomgeving en enthousiaste collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding