Junior PCB Ontwerper / PCB Layout Engineer

Junior PCB Ontwerper / PCB Layout Engineer

Apply
Location Hengelo OV
Salary
Working Hours 36 - 40

Heb jij een passie voor uitdagende high-end, high-speed PCB ontwerpen? Ben jij recent afgestudeerd, of een junior PCB Layout Engineer die een écht goede high-speed PCB Layout Engineer wil worden?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als Junior PCB Layout Engineer

Als junior PCB Layout Engineer bij Sintecs ben je onderdeel van een team dat bestaat uit 13 engineers. Samen met je naaste collega’s werk je aan high-end en high-speed PCB ontwerpen, waarbij je gecontroleerd leert om complexe impedance controlled pcb’s te maken variërend van 4 tot mogelijk 18 lagen met toepassen van micro en buried vias.
Je bent verantwoordelijk voor het detailleren van (deel) layouts voor onze opdrachtgevers, in eerste instantie in één en later in meerdere tools zoals Siemens (voorheen Mentor Expedition), PadsPro, Orcad, Cadence en Altium. In overleg met de Team Lead van het PCB Layout team, evenals andere ervaren naaste collega’s maak je de vertaalslag van ontwerp/design naar PCB layout ontwerpen, die aan de verwachtingen voldoen.
Als Layout Engineer werk je ook nauw samen met collega’s van andere afdelingen, zoals Hardware Engineers en Signal en Power Integrity Engineers om tot een robuust ontwerp te komen. In deze functie is het daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken, maar ook zelfstandig. Op het eind krijgt je ontwerp nog DFM/DFA check en eventuele bevindingen daaruit verwerk je voordat je ontwerp naar de PCB manufacturer gaat. Hoogstaande kwaliteit leveren is voor Sintecs van groot belang.
De projecten waaraan je zal werken zijn afwisselend. De rode draad in nagenoeg al je PCB-ontwerpen is dat het uitdagende high-end, high-speed projecten zijn. Om de fijne kneepjes van het vak te leren, krijg je als junior uiteraard een goede begeleiding van de Team Lead, of van andere ervaren collega’s. Daarnaast biedt Sintecs de mogelijkheid tot een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan, waarbij je zelf aan de slag gaat met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee jouw loopbaan bij ons vorm geeft. Hierbij kun je denken aan een gecombineerde functie in de toekomst als PCB Layout Engineer met andere taken op het gebied van Hardware ontwikkeling, of Signal Integrity en Power Integrity analyses.

Wat wij vragen:

  • Een afgeronde mbo, of hbo-opleiding in de richting elektrotechniek.
  • Je werkt procesmatig, gestructureerd en nauwkeurig.
  • Je bent bereid om wekelijks een aantal dagen op ons kantoor in Hengelo (OV) te werken (in verband met de begeleiding van ervaren collega’s).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, Nederlands is een pre.

Over Sintecs

Sintecs staat voor Signal Integrity Consultancy Services. Deze expertise is onze drive voor engineeringsprojecten. Sintecs is een innovatieve en dynamische organisatie, bestaande uit een team van consultants en engineers, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van complexe elektronisch designs.
Al 22 jaar groeit ons team van enthousiaste medewerkers in de unieke niche-industrie van high-speed elektronica in Signal en Power Integrity, maar ook onze andere teams als ECAD library services, PCB Layout en Hardware en Software Engineering.
Altijd opererend op de grenzen van wat technisch haalbaar is noemen wij “Designing on the edge”. Hierdoor bieden we toonaangevende time-to-market voor hoogwaardige, hightech producten.
Sintecs is trots op zijn producten en diensten, zoals de TrustBox, die op de CES 2019 in Las Vegas werd bekroond met de Best of Innovation Award.
Onze huidige kantoren zijn gevestigd in Nederland (Hengelo) en Vilnius (Litouwen) en we verwachten in de toekomst verder te groeien. Op dit moment heeft Sintecs ruim 65 getalenteerde medewerkers in dienst.

Wat bieden wij:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding