Junior PCB Layout Engineer

Junior PCB Layout Engineer

Apply
Location Hengelo OV & Remote
Salary
Working Hours 32 - 40

Heb jij een passie voor uitdagende high-end, high-speed PCB ontwerpen? Ben jij recent afgestudeerd in de richting Electrotechniek, of een junior PCB Layout Engineer die een écht goede high-speed PCB Layout Engineer wil worden?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als Junior PCB Layout Engineer

Als junior PCB Layout Engineer bij Sintecs ben je onderdeel van een team dat bestaat uit 15 PCB Layout professionals. Samen met je naaste collega’s ben je verantwoordelijk voor het opzetten, detailleren en onderhouden van layout designs voor diverse opdrachtgevers. Het toepassen van technologieën met gebruik van meerdere micro via lagen en buried vias in een board opbouw met doorgaans meer dan 10 lagen zijn standaard als je werkt bij Sintecs.
De rode draad in nagenoeg al je pcb-ontwerpen is dat het uitdagende high-end, high-speed projecten zijn. Daarnaast zijn je projecten afwisselend en werk je grotendeels op ons kantoor in Hengelo en af en toe op locatie van de klant. Om de fijne kneepjes van het vak te leren, krijg je als junior uiteraard een goede begeleiding van de Team Lead, of van andere ervaren collega’s. Daarnaast biedt Sintecs de mogelijkheid tot een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan, waarbij je zelf aan de slag gaat met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee jouw loopbaan bij Sintecs vormgeeft.
Als PCB Layout Engineer werk je vaak nauw samen met je collega’s uit de andere disciplines, zoals Hardware Engineers en Signal en Power Integrity Engineers om samen tot een robuust ontwerp te komen. Het is in deze functie belangrijk dat je dus goed kunt samenwerken, maar ook zelfstandig. Op het eind krijgt je ontwerp nog DFM/DFA check en eventuele bevindingen daaruit verwerk je voordat je ontwerp naar de PCB manufacturer gaat. Hoogstaande kwaliteit leveren is voor Sintecs van groot belang.

Wat wij vragen:

  • Een afgeronde mbo, of hbo-opleiding in de richting elektrotechniek.
  • Je werkt procesmatig, gestructureerd en nauwkeurig.
  • Je bent zelfstandig en leergierig.
  • Je bent bereid om wekelijks een aantal dagen op ons kantoor in Hengelo (O) te werken (in verband met de begeleiding van ervaren collega’s).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, Nederlands is een pre.

Over Sintecs

Sintecs staat voor Signal Integrity Consultancy Services. Deze expertise is onze drive voor engineeringsprojecten. Sintecs is een innovatieve en dynamische organisatie, bestaande uit een team van consultants en engineers, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van complexe elektronisch designs.
Al 22 jaar groeit ons team van enthousiaste medewerkers in de unieke niche-industrie van high-speed elektronica in Signal en Power Integrity, maar ook onze andere teams als ECAD library services, PCB Layout en Hardware en Software Engineering.
Altijd opererend op de grenzen van wat technisch haalbaar is noemen wij “Designing on the edge”. Hierdoor bieden we toonaangevende time-to-market voor hoogwaardige, hightech producten.
Sintecs is trots op zijn producten en diensten, zoals de TrustBox, die op de CES 2019 in Las Vegas werd bekroond met de Best of Innovation Award.
Onze huidige kantoren zijn gevestigd in Nederland (Hengelo) en Vilnius (Litouwen) en we verwachten in de toekomst verder te groeien. Op dit moment heeft Sintecs ruim 85 getalenteerde medewerkers in dienst.

Wat bieden wij:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding