Hardware Engineer

Hardware Engineer

Apply
Location Hengelo OV
Salary Afhankelijk van ervaring
Working Hours 36-40

Ben jij de spin in het web voor onze high-speed digitale elektronica ontwerpen? Ben jij een ervaren Hardware Engineer en schrikken de termen SoC FPGA, DDR4, 100GbE Ethernet en strikte EMC eisen jou niet af? Hou jij van afwisselende en uitdagende elektronicaprojecten voor diverse opdrachtgevers?

Dan is deze functie iets voor jou

Jouw rol als Hardware Engineer

Binnen ons engineeringsteam, bestaande uit Hardware- en Software Engineers, ben je verantwoordelijk voor de high-speed elektronica-ontwerpen. Dit houdt in dat je zorg draagt voor de technische inhoud; van het opstellen van de requirements tot aan het nadenken over hoe het product getest moet worden. Daarnaast coördineer je andere stappen in het ontwerpproces, zoals het PCB-ontwerp en de productie. Ook het begeleiden van een mechanisch ontwerp kan onderdeel zijn van het takenpakket.

Als Hardware Engineer onderhoud je het contact met de opdrachtgever en de elektronicaproducent over het ontwerp en de levering van de PCBA. Na levering van de PCBA test en valideer je de geleverde hardware volgens het door jou opgestelde hardware verificatieplan. Zo ben jij de spin in het web bij de productontwikkeling en zorg je er samen met je collega’s voor dat de elektronica doet wat het moet doen en dat de opdrachtgever z’n deadline haalt.

Afhankelijk van de grootte van het project werk je zelfstandig, of ben je onderdeel van een projectteam. Het is daarom van belang dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook kunt samenwerken in een multidisciplinair team.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als Hardware Engineer bij Sintecs zijn onder andere:

 • Werken aan uitdagende digitale high speed elektronica projecten, waarbij je verantwoordelijk bent voor het ontwerp, simulatie, implementatie en de verificatie van ontwerpen.
 • De technische begeleiding van mechanische ontwerpen (behuizingen).
 • Technisch overleg met klanten.
 • Ondersteunen en begeleiden van collega’s.
 • Schakelen tussen verschillende lopende projecten en het bewaken van deadlines.
 • Afstemmen van meerwerk, uren en de voortgang van werkzaamheden met de Project Manager.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van Electrotechniek.
 • Minimaal 10 jaar ervaring in een soortgelijke rol.
 • Je hebt oog voor detail en het vermogen om volledige processen te overzien.
 • Je bent creatief en kunt ‘out of the box’ denken.
 • Je bent kwaliteitsgedreven en proactief.
 • Je bent bereid om te investeren in het opdoen van kennis om voorop in de techniek te blijven lopen.
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt basiskennis van software en mechanica.
 • Designervaring met high speed signalen en interfaces is een pre (controllers, processoren, CPLD’s, FPGA’s, PCle, GbEthernet, USB, DDR, etc.).
 • Ervaring met simulaties (spice) is een pré.
 • Ervaring met Mentor Graphics en/of Altium design omgeving is een pré.
 • Ervaring met EMC is een pré.
 • Kennis over cybersecurity is een pré. Zowel op technisch gebied als wet- en regelgeving.

Over Sintecs

Sintecs, afgekort Signal Integrity Consultancy Services, is opgericht in het jaar 2000 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een prominente speler in de electronics design wereld. Met meer dan 80 professionals in dienst, waarvan zo’n 60 mensen in Nederland en 20 in Litouwen, opereert Sintecs vanuit het hoofdkantoor in Hengelo (Overijssel).

Sintecs is gespecialiseerd in high-end electronic design en staat bekend om zijn vermogen om snelle time-to-market oplossingen te bieden. Dit vermogen is opgebouwd door een team van uitstekende engineers die beschikken over diepgaande technische expertise in verschillende domeinen. Het dienstenportfolio van Sintecs omvat een breed spectrum aan diensten, waaronder signal and power integrity analyses, PCB design, embedded software ontwikkeling, hardware design en end-to-end product design.

De klanten van Sintecs zijn actief in diverse industrieën, waaronder industriële automatisering, telecommunicatie, automotive, medische apparatuur en overheidssectoren. Wat Sintecs onderscheidt in het competitieve landschap is het continue streven naar hoogstaande technische kwaliteit en innovatie. Door gebruik te maken van state-of-the-art tools en methodes, levert Sintecs oplossingen die niet alleen voldoen aan de industriestandaarden, maar deze vaak zelfs overtreffen.

Wat bieden wij:

Werken bij Sintecs betekent een leuke werkomgeving en enthousiaste collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis
te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding