ECAD Library Engineer

ECAD Library Engineer

Apply
Location Nederland: bij voorkeur regio Hengelo (OV) of regio Eindhoven
Salary Afhankelijk van ervaring
Working Hours 36 - 40

Wil jij graag werken in een High Tech omgeving en onderdeel zijn van een internationaal team? Heb jij een achtergrond in Electrotechniek en ben jij klaar voor een stap in jouw carrière?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Jouw rol als ECAD Library Engineer

Als ECAD Library Engineer ben je onderdeel van het ECAD Services team van Sintecs. ECAD staat voor Electronic Computer-Aided Design en verwijst voornamelijk naar de software die door ontwerpers wordt gebruikt in de PCB-layout- of tekenafdelingen.

Het ECAD services team bestaat uit Nederlandse en Litouwse collega’s en houdt zich bezig met ECAD library management en de bijbehorende support. In de rol van ECAD Library engineer zijn wij op zoek naar iemand die overzicht kan houden en afwisselende activiteiten wil uitvoeren. Zo wordt verwacht dat jij, op basis van door de klant aangeleverde specificaties en functionele modellen gaat tekenen, maar ook een actieve rol speelt in het contact met de klanten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de oplevering van, door het team gemaakte, ECAD library parts bij de klant. Hierdoor ben jij een belangrijke schakel tussen de ECAD librarians en de klant.

Jouw rol zal onder andere bestaan uit de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent het aanspreekpunt voor zowel de klant als het eigen team. Hierbij moet er ook af en toe op locatie van de klant gewerkt worden.
  • Het tekenen van functionele modellen op basis van specificaties die worden aangeleverd door de klant.
  • Het opleveren van door het team gemaakte library parts bij de klant.
  • Je kunt goed probleemoplossend werken.

Omdat deze rol als ECAD Library Engineer specialistische kennis betreft, begrijpen we dat je niet direct over alle kennis en vaardigheden beschikt om een goede invulling aan de genoemde taken te geven. Uiteraard zullen wij de juiste begeleiding bieden, zodat jij je deze rol snel eigen maakt. Hiervoor verwachten wij uiteraard wel de juiste motivatie en inzet. Het is een mooie kans om in een groeiende organisatie aan jouw eigen carrière te werken.

In de eerste periode wordt er van je verwacht dat je enkele dagen op ons kantoor in Hengelo (Ov) aanwezig bent, omdat dit het inwerken bevordert. Later zal je in overleg met de Team Lead bepalen waar je het best kunt werken. Dit kan een combinatie zijn van werken op ons kantoor in Hengelo, werken vanuit huis, of werken bij een grote klant van Sintecs, gevestigd in de regio Eindhoven.

Wat wij vragen:

  • Een afgeronde opleiding MBO+ of HBO in de richting Elektrotechniek, of soortgelijk.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs, omdat er van je wordt gevraagd om af en toe op locatie bij een grote klant in het Zuiden van Nederland te werken.
  • Je hebt enkele jaren werkervaring in soortgelijke werkomgeving. Ervaring in alle taken is niet vereist.
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Over Sintecs

Sintecs staat voor Signal Integrity Consultancy Services. Deze expertise is onze drive voor engineeringsprojecten. Sintecs is een innovatieve en dynamische organisatie, bestaande uit een team van consultants en engineers, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van complexe elektronisch designs.
Al 22 jaar groeit ons team van enthousiaste medewerkers in de unieke niche-industrie van high-speed elektronica in Signal en Power Integrity, maar ook onze andere teams als ECAD library services, PCB Layout en Hardware en Software Engineering.
Altijd opererend op de grenzen van wat technisch haalbaar is noemen wij “Designing on the edge”. Hierdoor bieden we toonaangevende time-to-market voor hoogwaardige, hightech producten.

Sintecs is trots op zijn producten en diensten, zoals de TrustBox, die op de CES 2019 in Las Vegas werd bekroond met de Best of Innovation Award.

Onze huidige kantoren zijn gevestigd in Nederland (Hengelo) en Vilnius (Litouwen) en we verwachten in de toekomst verder te groeien. Op dit moment heeft Sintecs ruim 75 getalenteerde medewerkers in dienst.

Wat bieden wij:

Werken bij Sintecs betekent een leuke werkomgeving en enthousiaste collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

Contract met flexibele
werktijden
Marktconform salaris
Mogelijkheid om vanuit huis te werken met vergoeding
8% vakantiegeld
Sociale activiteiten
met het team
13e maand
28 vakantiedagen
en 6 ATV
Goed pensioen
met bijdrage van Sintecs
Persoonlijk
ontwikkelingsplan
Onbeperkte reiskostenvergoeding